Zoeken
Share share mail

Training niveau 3: Eerstelijn Tiener

Beschrijving

De training 'Niveau 3 Eerstelijn Tiener Triple P' richt zich op het bekwamen van professionals tot het aangaan van kortdurende ondersteuningscontacten met ouders volgens de principes van Triple P. Dit is een speciale training voor professionals die met ouders van tieners (12-16 jaar) werken. Doel van de training is dat professionals ouders in 3 tot 4 sessies kunnen begeleiden, waarbij op een gestructureerde en methodische wijze samen met ouders wordt gewerkt aan de aanpak van bepaalde opvoedingsproblemen. Het stimuleren van de zelfregulatie van ouders geldt daarbij als een belangrijk uitgangspunt.

 

Tijdens deze training krijgen deelnemers specifieke informatie over de ontwikkeling van tieners en zijn de opvoedvaardigheden afgestemd op wat deze nieuwe ontwikkelingsfase van ouders en van hun tiener vraagt. Tijdens de training krijgen de deelnemers een introductie over de achtergronden van het Triple P-programma, informatie over de interventies en ze oefenen met de uitvoering daarvan.

Doelgroep

Professionals binnen het lokale aanbod aan opvoedingsondersteuning die ondersteunende contacten aangaan met ouders van kinderen tot 16 jaar. Bijvoorbeeld tijdens periodieke controles op het consultatiebureau of begeleiding via het schoolmaatschappelijk werk. Denk bijvoorbeeld aan: verpleegkundigen jeugdgezondheidszorg, medewerkers van opvoedbureaus of opvoedspreekuren en opvoedingsondersteuners in het jeugdwelzijnswerk.

Resultaat na de training

  • Professionals kennen de basisprincipes van het Triple P programma en de interventies bij niveau 3.
  • Zij voelen zich voldoende toegerust om de interventies van dit niveau uit te voeren. 

Data

De tweedaagse training staat nog niet gepland. Deze training wordt pas gepland bij voldoende animo. Heb je interesse? Laat het dan weten door middel van een mailtje aan Nicolette Grootveld. 

 

De ééndaagse training (aanvullende Tiener training) vindt plaats op 13 november 2019 (alleen accreditatiequiz) 
Deze aanvullende training is toegankelijk voor professionals die eerder de trainig niveau 3 Eerstelijn 0 - 12 jaar hebben afgerond.

Locatie

Hilversum

Duur

Twee dagen training, halve dag toetsing
Studiebelasting: 38 uur

Prijs

Kosten voor de tweedaagse training bedragen € 1.635 p.p.

Kosten voor de ééndaagse training bedragen € 840 p.p.

Kosten zijn inclusief toetsing, materiaal & BTW, prijspeil 2019


Gewenste vooropleiding

Hbo-opleiding met een pedagogische achtergrond

Aanmelden en meer informatie

Meld u aan middels dit formulier.

Lees ook het uitgebreide informatiedocument Niveau 3 Eerstelijn Tiener Triple P.

Meer informatie kunt u opvragen bij Nicolette Grootveld (trainingscoördinator Triple P), via nicolette@triplep.net.