Zoeken
Share share mail

Triple P en Corona

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven van ouders en gezinnen. Juist nu is het belangrijk dat ouders toegang hebben tot goede ondersteuning. De meeste ouders zijn geholpen met goede opvoedinformatie, andere ouders hebben meer ondersteuning nodig. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, want face to face contact individueel of in een cursus is nu niet altijd mogelijk.


Triple P werkt hard aan de ontwikkeling van goede informatie voor ouders en ondersteunt daarnaast Triple P getrainde professionals zo goed mogelijk bij de uitvoering van het programma op afstand: telefonisch of online.

VIDEOBOODSCHAP MATT SANDERS
Matt Sanders - de ontwikkelaar van Triple P - heeft een videoboodschap ingesproken voor alle professionals die over heel de wereld met Triple P werken. Hij wenst iedereen heel veel succes in deze moeilijke tijd en roept professionals op om creatief en flexibel te zijn bij de inzet van opvoedingsondersteuning. 

Op deze pagina vind je alle beschikbare informatie. De pagina wordt regelmatig geupdated.  

OUDERS

Folder Opvoeden tijdens de coroncrisis 

Folder Opvoeden van tieners tijdens de coronacrisis

Folder Werk en gezin combineren tijdens de coronacrisis

Folder voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang 

Top 10 Opvoedtips 

Top 10 Opvoedtips over school

Online magazine 

Het online magazine over Positief Opvoeden in onzekere tijden is voor alle ouders beschikbaar via positiefopvoeden.nl. In het megazine taan verschillende artikeltjes (over praten met kinderen, goed voor jezelf zorgen en thuiswerken), quotes van ouders en professionals, een interview met een verpleegkundige, de top 10 tips in verschillende talen, een beeldverhaal en een ademoefening.

Deze informatie wordt met ouders gedeeld via www.positiefopvoeden.nl en de Positief Opvoeden Facebook pagina. 

Beeldmateriaal

We hebben in samenwerking met Pharos een digitaal beeldverhaal gemaakt met opvoedtips voor tijdens de Coronacrisis. Het beeldverhaal is gratis beschikbaar voor ouders en professionals:


Pharos heeft eerder de Coronakaart gemaakt, waarin de belangrijkste adviezen van de overheid over het coronavirus in begrijpelijke taal - inclusief beelden - weergegeven. 

Online cursus Triple P 

Een optie om ouders direct opvoedingsondersteuning te kunnen bieden is Triple P Online. Ouders kunnen zelf een code aanschaffen. Het is ook mogelijk om als organisatie codes in te kopen, die vervolgens verstrekt kunnen worden aan ouders. Meer informatie over de inzet van Triple P Online tijdens de Corona crisis is te vinden in het volgende document en meer algemene informatie staat op een rij op de pagina over Triple P Online. Sinds eind mei start de online cursus met een video van 15 minuten over opvoeden tijdens de Coronacrisis. 

PROFESSIONALS

Triple P aanbieden op afstand: tips voor professionals  

De meeste Triple P interventies kunnen ook goed worden uitgevoerd op afstand: telefonisch of online, uiteraard met de nodige aanpassingen. Triple P heeft hiervoor verschillende tips op een rij gezet, alle beschikbare informatie is te downloaden via de Triple P website voor getrainde professionals

Webinars voor professionals 

We hebben de afgelopen weken twee webinars georganiseerd voor professionals. Beide webinars zijn terug te kijken via website voor Triple P getrainde professionals. 


  • Webinar 1: het telefonisch en online aanbieden van Triple P
  • Webinar 2: Positief Opvoeden in onzekere tijden

Online trainingen voor professionals 

Gezien de maatregelen rondom de coronacrisis, zullen al onze trainingen tot nader bericht online plaatsvinden, via ZoomMeetings. Meer informatie is te vinden op de volgende pagina