Zoeken
Share share mail

Triple P Online

De online cursus Positief Opvoeden (Triple P Online) is een online uitwerking van Triple P Niveau 4. Het is zowel voor ouders bij wie het opvoeden in principe goed gaat, maar die graag willen dat het makkelijker gaat als ouders van kinderen met gedragsproblemen. Deze online cursus kan ingezet worden bij ouders met kinderen tot 12 jaar.

 

Triple P Online bestaat uit acht sessies waarin ouders alle 17 opvoedstrategieën van Triple P aangereikt krijgen en vervolgens 3 specifieke onderwerpen behandelen. Deze specifieke onderwerpen zijn omgaan met ongehoorzaamheid, ongewenst gedrag buitenshuis en zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van kinderen vergroten. De modules bevatten onder andere: een introductie en samenvatting van de modules, videoclips waarin de strategieën worden gedemonstreerd, podcasts en opdrachten. De opdrachten worden bijeen gebracht in een persoonlijk werkboek voor de ouder, die tevens uitgeprint kan worden. Ouders kunnen iedere week een module doorlopen, wat ongeveer 30 minuten tot een uur in beslag neemt. Na het doorlopen van de modules hebben ouders een, geheel op maat, opvoedingsplan doorgewerkt. Mochten ouders vragen hebben, dan kunnen zij deze via email stellen aan een professional.

  

Door Triple P Online (TPOL) kunnen organisaties gezinnen bereiken die eerder geen toegang hadden tot Triple P. Het kan door professionals gebruikt worden om ouders te ondersteunen die druk zijn, afgelegen wonen of die niet graag deelnemen aan reguliere opvoedcursussen. Het kan ook handig zijn voor organisaties die wachtlijsten hebben. Gemeenten, organisaties en professionals kunnen inlogcodes aanschaffen en die verstrekken aan ouders. Via de ouderwebsite www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders ook zelf een inlogcode kopen. Zij kunnen het programma als een op zichzelf staand zelfhulp programma volgen.

 

Meer informatie over Triple P Online is te vinden in de beschrijving.