Zoeken
Share share mail

Triple P Online

Effectieve online opvoedondersteuning:
Groot bereik, efficiënt en het werkt…

Voordelen online ondersteuning

Veel ouders hebben voorkeur voor online opvoedondersteuning. Triple P Online biedt hiervoor uitkomst. Ouders kunnen zo zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo zij het programma volgen. Ze kunnen de sessies van het programma volgen op een computer, tablet of smartphone en het programma is beschikbaar in verschillende talen. Hierdoor kunnen veel ouders worden bereikt, waaronder ouders die anders misschien niet worden bereikt.

Organisaties gebruiken Triple P Online op verschillende manieren: bijvoorbeeld om ouders te ondersteunen die op de wachtlijst staan, voor ouders die niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn bij face-to-face bijeenkomsten (bijvoorbeeld door wisselende diensten op het werk) of voor ouders die liever niet deelnemen aan face-to-face bijeenkomsten.

img-tpol-voordelen.png

Met goede resultaten

Onderzoek laat zien dat sociale-, emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen afnemen als gevolg van de cursus. Ouders geven aan meer vertrouwen te hebben in het omgaan met ongewenst gedrag van kinderen. Ook ervaren ze minder stress, woede en conflicten over de opvoeding. Al na 3 sessies zijn er significante gedragsveranderingen te zien. Verder heeft onderzoek aangetoond dat het programma ADHD-symptomen bij kleuters vermindert.

In het kort

Triple P Online is zowel bestemd voor ouders bij wie het opvoeden in principe goed gaat, als voor ouders van kinderen met gedragsproblemen. Er is een variant voor ouders van kinderen tot 12 jaar - bestaande uit 8 modules - en sinds november 2021 is ook de versie voor ouders van tieners beschikbaar in het Nederlands - bestaande uit 6 modules. De modules bestaan uit korte filmpjes en oefeningen, die ouders zelfstandig kunnen doorlopen of in combinatie met ondersteuning door een professional. Het introduceert eenvoudige opvoedstrategieën om positief gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen en er mee om te gaan als het zich voordoet.

Waarom Triple P Online?

  • Groot bereik: beschikbaar in verschillende talen, 24 uur per dag toegankelijk, bereikt ouders die je anders niet bereikt
  • Efficiënt: snel resultaat, kosteneffectief, helpt wachtlijsten verminderen en vermindert de druk op professionals
  • Het werkt: praktisch en concreet, ouders kunnen er direct mee aan de slag - met resultaat!

Meer informatie of een proefcode aanvragen?

* verplichte velden