Zoeken
Share share mail

Nieuws

11 oktober 2022

Vraag dit najaar een Triple P training aan met €1.000 subsidie

Sinds deze zomer zijn verschillende Triple P trainingen opgenomen in het STAP-scholingsregister, waardoor het mogelijk is om een Triple P training te financieren uit dit persoonlijke budget. Op 1 november 2022 start een nieuwe aanvraagperiode.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kan bij de overheid subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren. Werkenden en werkzoekenden kunnen een budget van maximaal €1.000 per jaar aanvragen voor een training, cursus of opleiding. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Om welke Triple P trainingen gaat het?

Het is mogelijk het STAP-budget per 1 november in te zetten voor de volgende trainingen:
Aanvullende Tiener Training van 1 december 2022
Kosten: afhankelijk van vooropleiding

Niveau 4 Standaard 0 - 12 jaar van 7, 8 en 9 maart 2023

Kosten: € 2.200 p.p., met subsidie: € 1.200 p.p.

- Niveau 4 Standaard Stepping Stones verkort van 21 maart 2023
Kosten: € 1.140 p.p., met subsidie: € 140 p.p.

Twijfel je welke Triple P interventie het beste past bij je wensen? Neem contact op met Marion van Bommel.


Hoe gaat het in z'n werk?

Je kunt een subsidie van maximaal €1.000 aanvragen. Dit bedrag wordt aan ons als opleider uitgekeerd en wordt in mindering gebracht op jouw deelnamebedrag.

Aanmelden kan via de volgende stappen:
1. Meld je aan voor de training via ons online aanmeldformulier.

2. Laat ons weten dat je het STAP-budget wil inzetten voor deelname aan de training door een mailtje te sturen naar info@familiesfoundation.net.
3. Je krijgt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs.
4. Op 1 november om 10:00 uur moet je zelf het STAP-budget aanvragen. Dit kan via https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal (inloggen met DigiD). Hiervoor heb je het aanmeldbewijs nodig dat je van ons hebt gekregen. Let op: de vorige keren was het STAP-budget binnen 2 uur op, dus wees er op tijd bij!
5. Je hoort direct of je het budget krijgt toegewezen. Mocht dit niet het geval zijn en wil je in dat geval niet aan de training deelnemen, dan kun je je alsnog kosteloos afmelden en in een volgende ronde meedingen naar het STAP-budget.