Zoeken
Share share mail

Nieuws

13 januari 2014

Resultaten Triple P in beeld!

Sinds dit jaar is er een landelijke monitor Triple P beschikbaar.

Door middel van deze monitor krijgen we steeds meer zicht op de mate van uitvoering van Triple P en de daarmee behaalde resultaten in de praktijk. Op dit moment zijn al bijna 1400 Triple P trajecten geregistreerd!

 

Een aantal resultaten op een rij:

  • De meeste ouders, die deelnemen aan een Triple P traject, hebben een kind in de leeftijd van 3 jaar (11,2%). De gemiddelde leeftijd van de kinderen is 7,2.
  • Ouders zijn tevreden tot zeer tevreden over de geboden ondersteuning, gemiddeld beoordelen zij de ondersteuning met een 5.8 (op een 7-puntsschaal).
  • Ouders rapporteren een afname (van 2,7 naar 1,8) van gedragsproblemen bij kinderen (subschaal gedragsproblemen SDQ).
  • Er is een duidelijke afname te zien van conflicten tussen ouders (op basis van checklist ouderlijke problemen).

 

Hoe komen we aan deze cijfers?

Sinds 2012 zijn verschillende Triple P vragenlijsten opgenomen in het monitoringssysteem BergOp. Steeds meer organisaties gebruiken dit systeem. In de landelijke monitor worden alle middels BergOp verzamelde metingen op landelijk- en instellingsniveau weergegeven. Meerdere instellingen hebben inmiddels hun data beschikbaar gesteld voor de landelijke monitor Triple P. Ook hebben zij de mogelijkheid binnen deze monitor toegang te krijgen tot de detailgegevens van de eigen instelling.

 

Heb je vragen over deze monitor? Neem dan contact op met Marion van Bommel, via m.vanbommel@nji.nl of T 030 - 230 65 84.