Zoeken
Share share mail

Nieuws

16 april 2024

Pilot Triple P binnen OKO

Afgelopen maanden zijn enthousiaste professionals uit de Kempengemeenten, Urk en Súdwest-Fryslân getraind voor de uitvoering van de Triple P Tiener Lezingen en Workshops. De trainingen vonden plaats in het kader van 'Opgroeien in een Kansrijke Omgeving' (OKO). OKO is een werkwijze voor gemeenten en haar partners om jongeren gelukkiger en gezonder op te laten groeien. Daarbij werken zij aan een positieve leefomgeving om zo te voorkomen dat jongeren gaan drinken, roken of drugs gaan gebruiken en om hun mentale gezondheid te versterken. OKO richt zich daarbij op de belangrijkste leefomgevingen van jongeren: het gezin, de school, de vriendengroep en de vrije tijd.

 

Als Families Foundation ondersteunen wij de drie pilot gemeenten (Súdwest-Fryslân, Urk en Kempengemeenten) bij het versterken van de beschermende factoren binnen domein Gezin door de inzet van Triple P Tiener Lezingen en Workshops. De komende maanden volgen en evalueren we de inzet van Triple P in de drie gemeenten.

 

Ouders leren tijdens de Lezingen en Workshops dat zij invloed hebben op de ontwikkeling van hun kinderen, ook in de tienerleeftijd. Ze krijgen handvatten voor hoe zij tijd met hun tiener kunnen doorbrengen, hoe zij tieners kunnen ondersteunen en regels stellen. Om zo een kansrijke omgeving voor hun opgroeiende tiener te creëren.