Zoeken
Share share mail

Nieuws

18 oktober 2012

Afstudeeronderzoek Triple P niveau 3 in Gooi en Vechtstreek in relatie tot gezinssituatie en culturele achtergrond

Als afstudeeropdracht van de Master Health Sciences heeft Saskia Luijer bij GGD Gooi en Vechtstreek onderzoek gedaan naar de resultaten van Triple P. Triple P wordt internationaal als algemene interventie gebruikt, zonder specifieke aanpassingen voor eenoudergezinnen of niet-westerse gezinnen. In de dagelijkse praktijk geven professionals aan dat het resultaat van het programma bij deze twee risicogroepen anders is. Het doel van dit onderzoek was dan ook om te verduidelijken of Triple P vergelijkbare resultaten geeft voor twee- en eenoudergezinnen en voor westerse en niet-westerse gezinnen. In aanvulling hierop zijn de ervaringen van niet-westerse gezinnen nader onderzocht.

Saskia heeft in haar onderzoek gebruik gemaakt van registraties in ROTS, aangevuld met informatie uit interviews met ouders. In de factsheet 'Triple P niveau 3 in Gooi en Vechtstreek in relatie tot gezinssituatie en culturele achtergrond’, staat het onderzoek in grote lijnen beschreven.

Vragen?

Heb je vragen over deze factsheet? Neem contact op met Saskia Luijer via T(035) 692 62 94 of mail naar s.luijer@ggdgooi.nl.